Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@16:41:06 GMT

پرویز کردوانی، پدر علم کویرشناسی ایران درگذشت

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۵۴۱۴۰

پرویز کردوانی، پدر علم کویرشناسی ایران درگذشت

آفتاب‌‌نیوز :

کردوانی در سال ۱۳۱۰ در گرمسار متولد شد، پدرش حسین علی بلوکباشی از ملاکان منطقه بود. پرفسور کردوانی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در گرمسار گذراند و پس از اخذ مدرک دیپلم از مدرسه رازی (فرانسوی) در تهران برای ادامه تحصیل در رشته عمران کویر به آلمان عزیمت نمود.

در سال ۱۳۴۵ موفق به اخذ مدرک دکترا با بالاترین امتیاز شد و پس از بازگشت از آلمان در دانشکده کشاورزی ارومیه به فعالیت پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او سپس به دانشگاه تهران رفت و از سال ۱۳۴۸ در این دانشگاه مشغول تدریس شد.

وی مدیرکل دفتر مطالعات آموزشی دانشگاه تهران را در بین سالهای ۱۳۴۸تا ۱۳۵۴ برعهده داشت و بنیانگذار و رییس مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران (۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸) بود.

زنده یاد پرویز کردوانی مطالعات میدانی فراوانی در مناطق کویری و بیابانی ایران از خود به جای گذاشت و خدمات او نقش مهمی در پیشبرد علم کویر شناسی و مقابله با خشکسالی داشت. وی استاد نمونه دانشگاه تهران بود و جایزه مهرگان علم به خاطر تالیف بهترین کتاب سال در زمینه محیط زیست را کسب نمود.

عضویت در بنیاد مطالعات آسیای شبکه آب خاورمیانه، عضو هیات امنای صلح سبز، رئیس کمیته بیابان‌زدایی انجمن متخصصان محیط زیست ایران و بیش از ۲۰ کتاب دانشگاهی و ده‌ها مقاله علمی به زبان های فارسی، انگلیسی و آلمانی ثمرات عمر گرانبهای ایشان بود. علاوه بر سخنرانی های متعدد در جوامع علمی بین المللی، بارها از تلاش‌های این چهره ماندگار در ایران و دیگر کشورها تجلیل به عمل آمد و مجسمه ایشان در زادگاهش گرمسار و تفرجگاهی به نام پرویز کردوانی در جاده گرمسار، تجلیلی به پاس یک عمر تلاش بی دریغ پدر علم کویر شناسی ایران است.

فقدان این چهره ارزشمند علمی که در تمام دوران زندگی پر ثمرش، قلبش برای آبادانی ایران و پیشرفت های علمی می تپید ضایعه ای جبران ناپذیر است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پرویز کردوانی کویرشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۴۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز مطالعات عراق با ۷۰ عنوان به نمایشگاه کتاب رسید

به گزارش خبرنگار مهر، غرفه مرکز مطالعات عراق در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شروع به کار کرد.

این مرکز پس از سال ۲۰۰۳ از قدیمی ترین مراکز مطالعاتی دانشگاهی عراق است و توانسته بیش از ۱۸۴ عنوان کتاب علمی در زمینه های مختلف از جمله تعاملات عراق و نیازمندی های علمی جامعه عراق منتشر و روانه بازار نشر کند. شماره ۱۹۱ با عنوان «طوفان الاقصی، و الخارطة المستقبلیة لمحور المقاومة فی ظل المتغیرات الدولیة الراهنة» آخرین شماره از تولیدات این مرکز است.

مشکلات انتقال کتاب از عراق به ایران سبب شد مرکز مورد اشاره از بین ۱۸۴ عنوان فقط با ۷۰ عنوان در این دوره از نمایشگاه شرکت کند. کمیته علمی مرکز مطالعات عراق متشکل از اساتید بازنشسته یا اساتید در حال تدریس دانشگاه عراق هستند، به همین دلیل این غرفه از تنوع کتابی خوبی برخوردار است. در این غرفه آثاری از حل مشکلات عراق گرفته تا شهادت شهید سلیمانی و کیفیت محاکمه آمریکا در این جنایت به چشم می خورد. این کتاب در دانشگاه های ایران نیز به عنوان منبع علمی رفرنس داده می شوند.

تصویر شهید سردار قاسم سلیمانی روی جلد کتاب های زیادی در این غرفه توجه را جلب می کند. در ابتدا اینطور به نظر می رسد که شاید این مرکز درباره شهدای ایرانی غیر از سردار سلیمانی تالیفی داشته باشد، اما وقتی با مسؤول غرفه وارد گفت و گو می شوی، می گویند مرکز مطالعات عراق درباره شخصیت های فرا ملی و فرا منطقه ای ایران از جمله امام خمینی (ره)، آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله العالی) و سردار سلیمانی کتاب چاپ کرده است. عراقی ها درباره حاج قاسم می گویند: «او چه گوارای مسلمان هاست.»

تهاجم فرهنگی و آرمان های امت اسلامی در بیانات رهبر معظم انقلاب از دیگر موضوعاتی است که مرکز مورد اشاره به آن ها پرداخته، کتاب نوشته و منتشر کرده است.

دانشگاهیان بیشترین مخاطب غرفه مرکز مطالعات عراق هستند. با توجه به همسایگی ایران و عراق و تعاملات این دو کشور، باعث این گلایه شده که چرا مرکز مطالعات عراق در ایران دفتر فروش و نمایندگی ندارد.

کد خبر 6100605 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • تور علمی دانشجویان واحد تهران جنوب در پارک علم و فناوری پردیس
  • تایید انتخاب دو رئیس دانشگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی
  • مرکز مطالعات عراق با ۷۰ عنوان به نمایشگاه کتاب رسید
  • تأیید انتخاب رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رئیس دانشگاه گرمسار
  • شهرک زیتون و درخشانی گرمسار بهره‌مند از فیبرنوری مخابرات
  • مشارکت دانشگاه‌های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی
  • ابتکار شهرداری سمنان برای تقویت گردشگری جاده ابریشم ایران
  • حسین تبریزی درگذشت
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران
  • فعالیت در زمینه گام دوم انقلاب؛ توقعی به جا از تهران تایمز است